Благородни метали од Земјата пред 4,45 милијарди години, голема планета судир

Научниците долго време се шпекулира на Земјата

злато и други благородни метали може да се формираат неколку мали настан метеорит влијание, но една нова студија предизвици во теоријата дека голем судир на Земјата со друга планета Земјата може да произведе сите скапоцени метали.

Според британски Daily Mail објави дека долго време, научниците шпекулираат благородни метали на земјата (злато и платина) е формиран во неколку мали метеорити судир, но најновите истражувања cigarettes store истражување предизвици во теоријата дека пред 4,45 милијарди години
земјата судир со формирање на големи на друга планета земја скапоцени метали.

најновите истражувања покажуваат дека еволуцијата на силен судир настан на Земјата во историјата на многу помалку отколку што се очекуваше.
Токио Институтот за технологија истражувачи одговорни за проучување, тие градат компјутерски модел, се следи и анализира процесот на развој на земјата 300 милиони години по раѓањето.
Ова е следење анализа научник еволуција

Земјата најдолг временски период на време, резултатите покажуваат дека формирањето на голем судир на земјата благородни метали, отколку што претходно се мислеше долго искуство многу мал метеорит судири.
Присуството на повисоки нивоа на благородни метали во близина на површината на Земјата, што е многу чудно да се научници, тие обично мислат на благородни метали депозити во земјата околу внатрешното јадро на Земјата.
Пред формирањето на Земјата

благородни метали е & ldquo; по по TLC & ldquo; теорија да се објасни теоријата дека Земјата судир на туѓа материја во текот на тешки вашиот таложење метал во близина на површината на Земјата.
Вртење & ldquo; по по TLC & ldquo; кога теорија, Кралскиот колеџ во Лондон геолог Матијас – Ќе Бирд (Матијас Willbold) истакна дека оваа теорија е формирана по внатрешното јадро на Земјата, метеорит влијание на Земјата пред формирањето на голем дожд
скапоцени метали.
Овие метеорити содржи злато, мантија и континентална кора исполнет со многу злато.

најновите Научниците компјутерска симулација на Земјата, Месечината и Марс & ldquo; & ldquo;, концентрација метал се смета само голем судир на Земјата може да се формира сите скапоцени метали.
Тие сметаат дека процесот на пред 4,45 милијарди години, судир на Земјата со друга планета во формирањето на Месечината, Земјата донесе многу скапоцени метали.
Оваа тема & ldquo; по по TLC & ldquo; теоретски перспективи неконзистентни.

исто време, тие ретко резултира исто така, покажуваат внатрешниот Сончев систем другите лебдечки остатоци и материјал, укажува на тоа дека на почетокот на Земјата може да биде помал отколку што претходно се очекуваше смиреност.
Истражувачите се надеваат дека резултатите од ова истражување за идните симулира ран сончев систем.