Блумберг: 2030 автомобили споделување ќе стане мејнстрим автомобилската индустрија се соочува со трансформација

Според британски “Дејли мејл”, објави на 11 октомври, Блумберг објави извештај, се очекува до 2030 година, охрабрување на владата и стимуланси, електрични автомобили, а бројот на авто-возење автомобили ќе продолжи да расте, или со автомобил-сервис за споделување на
ќе доминира на пазарот.
Оваа иницијатива не само што ќе се намали штетните гасови, исто така, може да се подобри сообраќајниот метеж, и двете.
Но исто така и голем предизвик за автомобилската индустрија.

за намалување на емисиите на стакленички гасови, владата се обидува преку субвенции, даночни олеснувања и воведувањето на ниска емисија зони и други мерки за поттикнување на луѓето да користат електрични возила.

Според извештајот McKinsey & Company и Блумберг Нова енергија финансии покажуваат дека цената на литиум-јонски батерии се намали од 2010 до 1000 $ за киловат час (околу 6718 јуани) во 2015 година до $ 350 (околу 2351 јуани)
, трошоците се намали за 65%.

управувано од нова инфраструктура ќе биде на раѓањето на голем број на посетители врата автомобил услуга на власта.
Во градовите како што се Лондон и Сингапур, имајќи ја предвид политиката на строги емисии, намалување на трошоците, како и личен интерес фактори, тоа е најверојатно ќе се откаже од користење на приватни автомобили.
Објави дека во 2030 година, во густо населена и висок приход урбаните Лондон, Сингапур и други електрични возила на патот се очекува да сметка за 60% од автомобил.
Во меѓувреме, во 10 автомобили, ќе има четири на автономни возила.
Ова е воведувањето на ниска емисија зони, за поддршка на корисниците и е резултат на пазарно ориентиран економија.

но зголемувањето на електрични возила, исто така, може да биде закана за автомобилската индустрија.
Во извештајот се анализира, cigarettes Shop иднина, автомобилската индустрија ќе се соочи со фундаментална трансформација, потребата за приватен автомобил сообраќајот на јавните транспортни услуги.
Бензин трговците на мало треба да се разгледа и приходите на тековните средства, како и за прашања како што се како да се добие повеќе приходи од обвинението, на пазарот на мало и услуги флота.