Истражувањата покажаа дека фетусот чукање на срцето, за прв пат се појави во првите 16 дена од бременоста

статистички податоци покажуваат дека Велика Британија на секои 180 живородени деца, имаше еден случај на вродени срцеви заболувања, што е еквивалентно на новата 4000 година, нови 12 пациенти со вродени срцеви заболувања секој ден.

Според британски Daily Mail објави дека, во моментов, една нова студија покажува дека фетусот чукање на срцето, за прв пат се појави во првите 16 дена од бременоста.
Претходно истражувачи веруваат во првиот фетусот контракција човечкото срце победи мускулите е првите 21 дена од бременоста.

Cheap Cigars

моментов, истражувачкиот тим на Универзитетот во Оксфорд покажа дека човековите фетусот чукање на срцето порано за прв пат, оваа студија истражувања финансирани од страна на Британската фондација за срце (БХФ).
Авторот на студијата, професорот Пол БХФ – Riley (Пол Рајли) рече, ние се обидуваме да се разбере подобро како развој на срцето, анализа на факторите кои водат до дефекти на срцето на фетусот се случи пред да се роди во матката, и како да се поправи на срцето од возрасната популација, која
студијата покажа дека на третман на вродени помош се обезбедат нови индиции.

со наоѓање, за прв пат како срцето чука и како процес на развој на срцеви проблеми, вие може да се избегне срцева болест во фаза на бременоста.
Професорот Рајли и тимот се надева дека ова откритие може да поправка оштетени мускул после срцев удар, срцев удар, лесно да доведе до срцева слабост.

истражувачки тим се најде на првото ембриони чукање на срцето лабораториски глушец, и така се претпоставува дека прв пат се појави во човечки фетусот чукање на срцето 16 дена по зачнувањето, студијата објавена во списанието “Elife”.
Тоа е објавија дека Велика Британија на секои 180 новороденчиња имаше еден случај беше дијагностицирана со вродени срцеви заболувања.