Кои се придобивките од трчање

пионерска студија покажа дека глувците повреди на мозокот може да предизвика водењето на молекулата за да се произведе оваа молекула може да поправка на мозочното ткиво, и го продолжи животот на овие глувци.
Истражувачите се надеваат дека овие наоди може да инспирира иновативни терапии развиени одредени невродегенеративни болести.

истражување на повреди на мозокот кај глувци откриле дека работи загуби мозокот може да се намали.

Како и со повеќето спортови, како џогирање има многу здравствени придобивки.

Сепак, студијата покажа дека одреден тип на глувчето, водење на мозокот имаат значителни здравствени придобивки.

Иако истражувањето глувци за една популација, но, исто така, не може да се прошири и на луѓето, но не беше во можност да се отвори нов истражувачки пат.
се изучува Група на истражувачи

Отава болница и на Универзитетот во Отава за Snf2h- атаксија кај глувците.

овие глувци родени малиот мозок е особено мали, малиот мозок е важна област на мозокот одговорни за рамнотежа и координација.

бидејќи глувчето мозокот дефекти во овие глувци е тешко да се одржува рамнотежа и краткотрајни, само 25-40 дена.

истражувачи во некои кафез глувчето тркало е инсталиран, така што тие работат.
Изненадувачки, можност да се кандидира на животот на глувци во текот на 12 месеци (во однос на нормален глушец животен век).

прилог на очекуваното траење на животот, во споредба со помалку активни во глувци, трчање глувци ќе додадете повеќе тежина, биланс посилна.

Гледам дека веќе постои неврони станат изолација и стабилност.
Ова значи нездраво невронската функција подобро, претходно оштетен мозокот патишта стануваат посилни и функционира подобро.

првиот автор MAT & iacute, д-р како Алварез-Saavedra рече дека, сепак, ако се отстранат објектите вежба, овие промени ќе се промени назад.
Откако трчање тркала се отстрани, симптомите ќе се врати, животот ќе биде намалено.

студија споредување трчање и неактивност на нервниот систем кај глувците и откриле значителни разлики.
Износот на водење на глувчето малиот мозок неврони миелин се зголеми.

Миелинската е бела маст-како, завиткани најмногу нервни влакна, а неговата улога е слична на кабел изолација.
Без оваа супстанција, невроните не може да биде брзо и ефикасно да се шират информации.

истражувачки тим покажа дека зголемување на миелинот, тие ќе научат повеќе за тоа што поттикна молекуларна обновено производство на изолациски слој.
Тим проучувал разликите во генската експресија во двата видови.

длабочината на проучување на гените открија еден од главните кандидати, наречен VGF супстанција е нервите фактор на раст кои можат да влијаат извонредна пластичност и метаболизмот.
VGF само мозокот, а стотици молекули мускулите додека вежбате во соопштението.
VGF има антидепресивни ефекти, тоа може да се направи среќни вежба стане.

цел да се испита молекула VGF е предизвикана позитивни ефекти кај глувците, истражувачкиот тим додава нов оружје.
Тие се користат вирус, кој не може да се копира на протеини VGF во неблагодарна работа нема Cheap Cigarettes глувчето крв.
Воведување VGF покажа слична реакција рок, област малиот мозок на оштетени изолација материјал повеќе, помалку симптоми на болест.

овие фасцинантни откритија се објавени во оваа недела “мобилен комуникација”, и отвора нови можности за третман вклучува недостаток на миелинот третирање на невродегенеративни болести.

член Авторот, висок научен соработник на Отава болница и Универзитетот во Отава, вели д-р Picketts, очигледно, ќе почне во однос на VGF лекува на оштетената површина на мозокот игра важна улога.
Ние треба да се направи повеќе е потребно детално истражување за да се утврди дали оваа молекула за лекување на мултиплекс склероза и други аспекти на невродегенеративни заболувања исто така може да бидат од корист.