Научниците откриваат нови џуџеста планета надвор од Плутон

многу комети потекнува од Кајперовиот појас и Ортовиот облак, но нивните орбити овална ќе повлечете ги на сонце, иако тоа е генерално се смета за надворешните региони на Сончевиот систем се состои главно од мали небесни тела составени од Плутон.

Според странските медиуми, во семејна фотографија во Сончевиот систем, додавање на ново лице.
Во прилог на Плутон, научниците открија нова планета-џуџе.
Според извештајот НПР, џуџестата планета наречена & ldquo; 2014UZ224 & ldquo;, со дијаметар од околу 530 километри од Сонцето околу 8,5 милијарди километри.
За споредба, најголемиот сателит на Плутон, Харон дијаметар од 1200 километри и aphelion од Сонцето има 7,3 милијарди километри.
За 2014UZ224, на & ldquo; година & ldquo; (џуџеста планета, за времето потребно да се направи круг околу датум) е околу 1100.
За споредба, Плутон на & ldquo; во & ldquo; само околу 248 години.
Центарот за мали планети, исто така, потврди новооткриените објекти.

Мичиген професор по астрономија на Универзитетот на Дејвид Gerdes изјави НПР, уредот научници камера е наречен темна енергија (DECam) открија планета-џуџе.
Ние сите знаеме дека универзумот е забрзување на проширувањето, а зад овој механизам е возење на научниците да го забрза ширењето на т.н. темната енергија.
За да се разбере токму она што ќе дојде дека темната енергија, научниците создадоа посебно DECam да ги набљудуваат галаксии и супернова (експлозија на ѕвезда) движење далеку од Земјата, во процесот, со цел да се добие повеќе индиции.
Друга програма наречен темна енергија истражување (DES).
Програмата ќе се користат податоците за набљудување DECam генерира целиот универзум на & ldquo; & ldquo;, за да се обезбеди мапи и информации за истражување на темната енергија.

DES се користи за мапирање на темната материја сега (сметководство за 80% од вкупната маса на универзумот, но точната природа се уште е мистерија) истражување и да се најде претходно непризнаени објекти.
Според информациите на страницата на задача, дел од DES работи еднаш неделно фреквенцијата на неколку мали области на небото слика пукаат.
Ова го прави за нас е можно да се направи некои нови откритија.
И покрај очигледната поместување на ѕвездите и галаксиите ние секогаш ќе остане во истата положба на небото, релативно блиску до Земјата и Сонцето на небото се појавија околу искуството на една недела или неколку недели.

според НПР каже, пред неколку години, Gerdes бараат некои студенти во потрага непризната системот објекти соларна во мапата на небото.
Gerdes рече дека предизвикот некои тешкотии.
Бидејќи и покрај повторените забелешки на волјата на еден регион, интервалот помеѓу две забелешки не се фиксни.
Сепак, на студентите развиен соодветен компјутер Ruan да се справи со флуктуации во периодот на набљудување, и успешно идентификувани движењето на небеските тела.
НПР објави дека пред и по истражувачите го зема две години за да бидете сигурни дека откривањето 2014UZ224.
Иако неговата орбита не е целосно решен да го направат ова откритие научниците изјавија дека веруваат оти 2014UZ224 во Сончевиот систем од сонцето во подалечното небесните третина.

Пред ова откритие, пристап до внатрешниот Сончев систем & ldquo; планета-џуџе & ldquo; најмалата небесните име е Ceres.
Таа се наоѓа во астероидниот појас помеѓу Марс и Јупитер.
Gerdes изјави НПР, 2014UZ224 како џуџеста планета, се уште може да биде малку премногу мал, но тоа беше предаден на Меѓународната астрономска унија (направени пред џуџеста планета Плутон омаловажувани и да ја оспори одлуката) за да се утврди.
Сончевиот систем четири други џуџести планети се потврдени, но се вели во соопштението на НАСА, научниците веруваат дека може да има голем број на Сончевиот систем, па дури и повеќе од 100 објекти со големина на џуџести планети допрва треба да бидат откриени.

област која е надвор од орбитата на Нептун наречен Кајперовиот појас.
Ова е сад во облик на областа се верува дека содржи огромен број на ледени или карпести небески тела.
По ова се нарекува Ортовиот облак сферична регион полн со ледени или карпести небески тела, завиткани во останатите регионот на Сончевиот систем.
Многу кометите потекнуваат од Кајперовиот појас и Ортовиот облак, но тие II и V сплеснат орбитата ќе повлечете ги на сонце, иако тоа е генерално се смета за надворешните региони на Сончевиот систем се состои главно од мали небесни тела составени од Плутон.
Се ‘уште не се исклучува во близина на Нептун-големина на Земјата може да се демнат во таму.
Неодамнешните студии покажаа дека траекторијата е познат надвор системот објекти сончевиот може да значи дека & ldquo; постоење; деветтата планета & rdquo.
Студијата ќе ја води нашите напори да се открие нова планета со помош на телескоп.