нови насоки за спречување corns и calluses

Универзитетот Кембриџ истражувачите направиле првиот чекор во нов метод на лекување на развој на дијабетес тип 1, ако е успешна, ќе значи крај за да се постави за судбината на болести влијаат редовно инсулински инјекции, кои многу пациенти се деца
.

Тип 1 дијабетес е една од најчестите хронични болести на децата, на брзиот пораст на бројот на луѓето погодени секоја година.
Во Велика Британија има околу 400.000 луѓе биле погодени, вклучувајќи и 29.000 деца.
Во дијабетес тип 1, имунолошкиот систем на телото да се грешка што создаваат инсулин панкреасот клетки знае дека се штетни, а со тоа и напад, да ги уништи нив.
Резултатот е предизвикана од недостаток на инсулин, гликоза во крвта мора да се транспортира во клетката.
Без инсулин, нивото на шеќер во крвта се зголемува, што резултира со краткорочни и долгорочни оштетувања, па пациентите мора да се инјектира неколку пати на ден за да се компензира за инсулин леснотија.

Во студија објавена во весникот на отворен пристап “Јавната библиотека на науките и middot; медицина” студија во списанието, една истражувачка група во Кембриџ, САД Институтот за медицина / Wellcome Trust Дијабетес инфламаторни лекови лабораторија доведе до регулирање на имунолошкиот систем,
целта е да се спречи имуните клетки на пациентот нападне клетки што создаваат инсулин во нивните.

лекови aldesleukin, рекомбинантна интерлеукин-2 (- 2), тековниот високи дози се користи за лекување на одредени видови на бубрежна тумори и рак на кожата.
aldesleukin по многу пониска доза, подобрување на способноста на регулаторните Т-клетките (имуните клетки подгрупи), спречување на имунолошкиот систем, ја губи контролата и да се спречи да го уништат сопствените органи на телото (автоимуни).
Клучот за овој пристап е

прво да се утврди ефектот на една доза на aldesleukin со тип 1 дијабетес подгрупа на пациенти.
За да се постигне ова, се послужиле со напредни експериментални дизајн со 40 пациенти со дијабетес тип 1, со широк спектар на имунолошкиот надзор, и сфатив дека одредени подгрупи дозата се зголеми 10–20%.
Овие дози може да биде доволно за да се спречи имуните клетки напад на телото, но тие не ќе го попречат природно одбранбениот систем на телото, кои ни го штити од освојувањето на бактерии или вирусна инфекција е од суштинско значење.

Истражувачите исто така откриле дека, во претходниот судски процес Дел од учесниците не одговори, кои исто така може да се толкува како проблем aldesleukin дневен режим на дозирање.
Досегашните резултати покажуваат дека резултатите дневна администрација подгрупи стануваат помалку чувствителни на дрога, тоа е препорачливо за да го добиете најдобри резултати имунитет не треба да се земе лек секој ден.

& ldquo; дијабетес тип 1, ако не се лекува може да биде фатално, но сегашниот третман & mdash; & mdash; инјекции неколку пати на ден инсулин не е лесен, најлошите аспекти на пациентот повеќе болни, особено за децата, & ldquo; Френк Waldron-Линч
вели доктор.
& Ldquo; Нашата цел е да се развие метод на лекување може да заврши дневни инјекции на инсулин и да предизвика сопствениот статус на пациентот имунолошкиот систем на рано штета.

& ldquo; Ние сме во почетна фаза, но тоа е употребата на лекови произведени природно во телото да се врати здравјето на имунолошкиот систем на овие пациенти.
Претходните истражувања се фокусираа на потиснување на имунолошкиот систем, ние сакаме да го прилагодите.
Нашиот следен чекор е да се најде оптимално програма за третман и mdash; & mdash; иако не се спречи повреда, нарушување на нашиот природен одбранбен систем, но тоа само ќе ја зајакне сопствената реакција на телото.
& Ldquo;

велат истражувачите, било каков третман првично ќе се фокусира на ново дијагностицирани 1 дијабетес телото, од кои многумина се уште се во можност да произведе доволно инсулин за да се спречат компликациите на болеста тип.
Третманот може да помогне да се спречи понатамошно оштетување и да им помогне да продолжат да произведуваат мали количини на инсулин во текот на подолг временски период.

corns и calluses е резултат на долга густа триење на кожата или притисок во подножјето појави болна област.

оние кои долго во горниот дел на стапалото или стапалата се нарекува corns.
Оние кои се појавуваат во стапалата на нозете се нарекуваат callosities.

според американските Podiatric лекарска асоцијација (Apma) соопшти дека, без разлика каде и да се, corns и calluses може да предизвика штета, и може да има сериозни последици за пациентите со дијабетес или да влијае на циркулацијата.

Според здружение Вести Коментари конференција, & ldquo; блага corns и calluses не можат да бараат третман.
Ако corns и calluses не даде да предизвика проблеми, она што може да биде.
& Ldquo;

& ldquo; Ако corns и calluses да предизвикаат болка и непријатност, или на било кој начин се меша со секојдневниот живот, за да ја видите podiatrist.
Покрај тоа, пациентите со дијабетес, слаба циркулација или други пациенти сериозна болест треба да се провери на нозете, & ldquo; препораките на организацијата.

ако има мало corns и calluses, вашиот лекар може да препорача да се промени чевли, или да додадете некои други полнила.

corns и calluses, но уште подобро од страна на лекар.
Тоа може да се добиеше надвор со скалпел парче задебелена кожа.
Ова е болно лек, бидејќи кожата е мртов.
Според АПМ UNM Clothing А, corns и calluses ако се повтори напади може да бара понатамошно лекување.

Ако corns и calluses предизвика силна болка, можете да го користите кортизон.
Во некои случаи, може да биде потребна хируршка интервенција, рече дека здружението.

За да се спречи corns и calluses, носат право чевли.
Ако имате една нога или пети деформитети, да побара од лекарот што најмногу соодветни чевли.

според Apma, користете гел влошки може да предизвика corns и calluses да се намали триењето и притисок.
Podiatrist може да ви помогне да најдете најдобро место да се на место гел рампа е ставен.