Juno летало на Јупитер Аурора снима “чудна бучава”

II-V.com Како што е прикажано, тоа е 27 август & ldquo; Juno & ldquo; сонда фотографирани Јупитер, неодамна пристигна од два часа подоцна, кога детекторот растојание Јупитер 195.000 км.
Во овој прелети снимени во текот на радио бранови зрачење Јупитер ослободување Аурора.

Според британски Daily Mail објави неодамна & ldquo; Juno & ldquo; кога сондата летаа над површината на Јупитер, снимен чудно податоци звук.
Август 27, & ldquo; Juno & ldquo; кога повеќе од орбитата на Јупитер поминува рекорд да се бранува зрачење Јупитер силна Аурора пуштен на слобода, овие бранови зрачеше од детектор е опремен со плазма бран детектори (бранови) снимен по инженери конверзија
аудио фајлови, со чудна soundscape.

Тоа е објавија дека првиот набљудување на auroral радио бранови зрачење на Јупитер во 1950 година, но никогаш не се анализирани во таква поволна позиција.
Истражување на научниците од Универзитетот во Ајова – Бил Coulter (Бил Курт) рече: & ldquo; За нас, Јупитер може да биде само од гас, но детектори плазма бран за откривање на високо-енергетски честички во Aurora Јупитер е формирана Арктикот авион
сигнал, кој е најсилниот во сончевиот систем во форма на ослободување на енергија.
Во моментов, ние се обидуваме да се објави овие електрони доаѓаат.
& Ldquo;

научниците се надеваат да учат како електрони и јони по должината на линиите на магнетното поле се забрза во текот на Јупитер, на крајот се судираат со атмосферата на Јупитер се случи, енергија формиран за време ерупции стане аурори на Јупитер.
Плазма бран детектори на различни делови од орбитата на Јупитер магнетен бран земање мостри плазма бран, плазма Курт спореди музички инструмент.
Тој истакна дека ако се влече конците на виолина, стринг вибрации се случува, овој стринг вибрации како плазма, што е обвинет честички се движи државата, сепак, овие звучни бранови кои луѓето не можат да слушаат.

истражувачите треба аудио спектар на & ldquo; & ldquo;, префрлете по компресија толку многу часови на набљудување стане краток канал.
Очекувани & ldquo; Juno & ldquo; под плазма бран детектор детектори на периодот првото истражување Јупитер е 2 ноември, тоа се учи, употребата на соларна енергија & ldquo; Juno & ldquo; сондата пред пет години порастот на емисиите од земјата
празен, во јули оваа година да влезе во орбитата на Јупитер.