Shenzhou 11 ќе започне 17 октомври

Според CCTV цитираше “Пекинг тајмс”, објави на 12 октомври и 11-ти екипаж вселенско летало Shenzhou програмата ќе започне на 17-ти октомври во Jiuquan Сателитски Стартување центар Long March II ракета ФГ11 лет мултиплицираат група се состои од две машки астронаутите
состав.

Според UNM Clothing научиле, по Shenzhou 11 орбитата по орбитата фаза модулација, рандеву и докинг со Храмот II конституира Собранието.
Астронаутите се спроведе експерименти во храмот II.
работа седница на 30-от ден, два одвоени, астронаутите се капсула враќање врати Siziwangqi главната страница слетување.

Според официјалното претставување на микро-канал Кина Воздухопловна Наука и технологија група, Август 13, 11 екипаж вселенско летало Shenzhou-прес процес е завршен сите развојот на работа во фабриката, се транспортираат во Пекинг од Jiuquan Сателитски Стартување центар, област лансирањето сајт за извршување на конечниот собранието и тестирање.
Главната задача на Shenzhou бр

единаесет екипаж вселенски брод е да се обезбеди персонал и го снабдува простор превоз Храмот II во железнички операции, функции и оценка на понатамошно вселенски транспортен систем, особено во орбитата на вселенската станица
рандеву и докинг технологија и простор лабораторија храмот II по завршувањето на средината на жител астронаутите закачен тест на способноста за вршење на комбинација од мисијата за оценување живеат астронаутите, работи и заштита на здравјето на способности, како и астронаути.

Храмот II е врз основа на простор лабораторија храмот Една од целите на резервната производи авиони подобрување на развојот, во вкупна должина од 10,4 метри, со користење на JEM и ресурси кабина две кабина конфигурација, во орбита дизајн живот на не помалку од 2 години, а главната
задача е да се прифати пристап екипаж вселенски летала и карго вселенски летала, спроведување на експерименти науката простор, да се провери изградба на вселенската станица и функционирање на клучните технологии, е вистинска смисла на простор лабораторија во прв план.

претходните 6 август, односно, да се изврши во храмот II и Shenzhou на 11-ти лансирањето на мисијата и превозникот ракета Long March II ft2 Long March II F далеку единаесет пристигна во Jiuquan Сателитски Стартување центар, ова е прв пат во два круга
ракета транспортираат да започне сајт за извршување на задачи истовремено.
Оваа две ракети по завршувањето на сите работи развој од страна на процесот пред да замине на фабриката, на 3 август заминување од Пекинг, се превезуваат со железнички транспорт Jiuquan Сателитски Стартување центар лансирањето сајт.

15 септември, Кина Jiuquan Сателитски Стартување центар во користењето на ракета Long March II успешно Храмот II ft2 простор лабораторија успешно во орбитата лансира целосен успех.

долго две F ракетата била користена за лансирање на вселенски летала нашиот комерцијален ракета, уживајте & ldquo; небо & ldquo; репутација.
Врши 10 вселенско летало Shenzhou и лансирање возило мисија 2 храм во 12 мисии лансирање, & ldquo; небо & ldquo; долго F одржува 100% стапка на успех.