Juno летало на Јупитер Аурора снима “чудна бучава”

II-V.com Како што е прикажано, тоа е 27 август & ldquo; Juno & ldquo; сонда фотографирани Јупитер, неодамна пристигна од два часа подоцна, кога детекторот растојание Јупитер 195.000 км. Во овој прелети снимени во текот на радио бранови зрачење Јупитер ослободување Аурора. Според британски Daily Mail објави неодамна & ldquo; Juno & ldquo; кога сондата […]